TIEDOTE

15.4.2020 16.19

Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina jokaisessa seurakunnassa siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset sekä keskipäivänhartaudet lähetetään internetissä: www.perhonseurakunta.fi/nettiradio. Jumalanpalvelusten ja hartauksien seurakunta muodostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista.

Seurakunnan kirkko on auki edellä mainitun jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on piispojen mukaan kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.

Jumalanpalveluksissa ei kerätä kolehteja, mutta kolehtikohteiden työtä voi tukea niiden kotisivuilla olevien yhteystietojen mukaisesti. Kolehtikohteet ovat olleet poikkeusolojen aikana Herättäjäyhdistys ry, Suomen Lähetysseura ry, Kirkkopalvelut ry, Suomen Pipliaseura ry, Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu-keräystä 2020 on mahdollista tukea myös seurakunnan kotisivulla olevan linkin kautta.

Kirkolliset (siunaus, kaste, vihkiminen) toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Kirkossa ja haudalla pyritään olemaan riittävän etäällä toisista henkilöistä. Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan. Kun hautaansiunaamistilaisuudet ovat nyt näin pieniä, voidaan harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

On toivottavaa, että vähänkään hengitystie- tai flunssaoireita saaneen henkilön ei toivota osallistuvan tilaisuuksiin.

Näillä toimenpiteillä ja järjestelyillä haluamme suojella lähimmäisiämme, ehkäistä koronaviruksen tarttumista ja pyrimme rajoittamaan sen leviämistä edelleen. Pyydämme ymmärrystä tässä tilanteessa.

Ohjeisiin perustuen seurakunnan muu viikkotoiminta on toistaiseksi peruutettu.

Seurakunta ja Lion Club Perhon tarjoavat yhdessä ilmaista asiointiapua riskiryhmäläisille maantaisin ja torstaisin. Tilaukset tehdään klo 9-12: K-market Ikiliikku puh. 06 8631 300, Perhon talouskauppa puh. 06 8632 103 ja lääketilaukset apteekki puh. 045 8523679. Tilaukset toimitetaan tilauspäivänä vapaaehtoisvoimin.

Seurakunnan työntekijät ottavat yhteyttä 70 vuotta ja siitä eteenpäin oleviin kuntalaisiin.

Pitkittynyt eristyneisyys voi aiheuttaa ahdistuneisuutta ja etenkin yksinäisyyttä, silloin on tärkeää saada puhua ja jakaa ajatuksia jonkun kanssa.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, varsinkin jos soitto seurakunnasta viipyy. Kirkkoherra Eija Seppä puh. 0400 164 158, seurakuntapastori Raimo Kytölä puh. 040 7518 282, diakonissa Tiina Karhulahti puh. 040 7324 117, kanttori Minna Erkkilä puh. 040 5061 414, lastenohjaaja Aila Girsén puh. 0400 193 413.

Koronavirustilanteen vuoksi virastoasioissa on hyvä olla ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse (puh. 040 7603 411) tai sähköpostitse (perhon.seurakunta@evl.fi tai etunimi.sukunimi@evl.fi).