Seurakuntatalo

Seurakuntatalo valmistui v. 1978 kirkon viereiselle tontille. Sen on suunnitellut arkkitehti Jorma Paloranta. Seurakuntatalossa on juhlasali n. 100 hengelle, kahvio ja keittiö, sekä kaksi kerhohuonetta, tilaa yht. n. 200 hengelle. Kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniatoimisto sijaitsevat uudessa virastotalossa. Nuorisotila Kulmakivi sijaitsee seurakuntatalon lisäsiivessä.

Alttaritaulu Ristiinnaulittu

Alttaritaulun maalasi vaasalainen maalarimestari Emanuel Alm v. 1796. Alttaritaulu oli pitkään Vetelin museossa. Taulu entisöitiin Valamon luostarin konservointilaitoksella 1987-1988. Seurakuntatalon toisella seinällä on myös toinen Emanuel Almin maalaus: Pyhä perhe. Maalaus on myöskin vanhan kirkon ajoilta ja se on maalattu 1700-1800 lukujen vaihteessa.