Kasvatus

Kasvatustyön tavoitteena on antaa lapsille opetusta kristillisestä uskosta, tukea vanhempia heidän kasvatustehtävässään ja kehittää lapsen kokonaispersonallisuutta.

Kasvatustyöstä vastaa seurakuntapastori Raimo Kytölä, puh. 040 7518 282.

Päätoimintamuodot:

• kehtoluokkatyö

- 3-vuotiaille lähetetään onnittelukortti, 4 - 5 -vuotiaille kortti ja hengellinen kirjanen

• päiväkerhot
  • pyhäkoulut
  • perhejumalanpalvelukset
  • retket ja muut tapahtumat

Päiväkerho

Päiväkerho on seurakunnan arkitoimintaa 3 - 5 -vuotiaiden lasten parissa. Kerhot kokoontuvat kerran viikossa 2 - 3 tunniksi kerrallaan. Päiväkerhon toiminnasta vastaa lastenohjaaja Aila Girsén, puh. 0400 193 413.

Päiväkerhot kokoontuvat seuraavasti:

* Maanantaisin klo 13.00 - 16.00 Kulmakivellä, 5-vuotiaat

* Tiistaisin klo 10.00 - 13.00 Oksakosken koululla, 4 - 5-vuotiaat

* Keskiviikkoisin klo 10.00 - 12.00 Kulmakivellä, 3-vuotiaat

* Torstaisin klo 10.00 - 12.00 Kulmakivellä, 3-vuotiaat

* Torstaisin klo 13.00 - 16.00 Möttösen koululla, 4 - 5-vuotiaat

* Perjantaisin klo 10.00 - 13.00 Kulmakivellä, 4-vuotiaat

Varhaisnuoret

Varhaisnuorten kerhot kokoontuvat seuraavasti: (ti 16.9.2014 alkaen)

* Tiistaisin klo 13.30  - 15.30 Oksakosken koululla

* Perjantaisin klo 13.00 - 15.00 Kulmakivellä

Ailankerho kokoontuu Kehi-Toimintakeskuksessa keskiviikkoisin klo 14.15 - 15.30.

Tiedustelut: lastenohjaaja Aila Girsén, puh. 0400 193 413.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulut alkavat pyhäkoulupuiireittäin syksyn aikana. Tietoa pyhäkoulujen aloituksesta saat kirkollisista ilmoituksista.

Pyhäkoulusihteeri Helinä Poikola, puh. 040 7603 411.

Rippikoulutyö

Perhon seurakunta on järjestänyt yhden leiririppikoulun vuodessa. Rippikoulun päätarkoituksena on perehdyttää nuorta seurakunnan jäsentä kristillisen Kirkon uskoon ja auttaa sen miettimisessä, mitä tuo kaikki itselle merkitsee. Rippikoulu onkin juuri tästä syystä ainutlaatuista aikaa. Tavallinen arkielämä ei useinkaan anna mahdollisuutta elämän perimmäisten asioiden pohdiskeluun kaikessa rauhassa. Siksi on hyvä keskittyä täysillä rippikouluun!

Tulevan vuoden rippikoululaisia seurakunta lähestyy kirjeitse jo edellisenä vuonna, syksyn aikaan. Loka-marraskuun aikana järjestetään tulevan vuoden rippikoulun infotilaisuus. Tuossa tilaisuudessa jaetaan Raamatut ja katekismukset ja kerrotaan tulevasta rippikoulusta. Talven ja kevään mittaan pidetään rippikoulutunteja, noin kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti sunnuntaisin. Kesällä koittaa sitten noin viikon mittainen leirijakso. Rippikoulu päättyy sitten yhteiseen konfirmaatioon kotikirkossa. Konfirmaatio ei kuitenkaan tarkoita kristillisen elämän päätöstä, vaan vahvistamista siihen. Onhan koko rippikouluajan tarkoituksena, että jumalanpalveluselämä ja muu seurakunnan toiminta tulisivat nuorelle tutuksi ja läheiseksi. Eläminen ja kasvaminen kristittynä jatkuvat toivottavasti rippikouluajan jälkeenkin.

Rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Raimo Kytölä puh. 040 7518 282.