Seurakunnan Korona-ohjeet 1.6.2020 alkaen

5.6.2020 12.11

Ohjeita jumalanpalvelukseen:

Kirkon ovella annetaan käsidesiä tulijoiden käteen. Kirkossa noudatetaan turvavälejä, siten että joka toiselle penkkiriville istuutuisi kolme-neljä kirkkovierasta. Saman perheen jäsenet voivat istua vierekkäin. Enimmäisosallistujamäärä on Perhon kirkossa 90 henkeä.

Ehtoolliselle mahtuu kerralla kahdeksan henkilöä. Kuoriosassa oikealla puolella on tarjotin, jossa on ehtoollispikarit jalkaosa ylöspäin, se otetaan mukaan ehtoolliselle ja jäädään seisomaan. Liturgi toimittaa ehtoollisrukouksen hygieniaohjeita noudattaen. Ehtoollisleipä jaetaan jokaisen käteen. Kaikille sanotaan yhtä aikaa ehtoollisen sanat leivän ja viinin kohdalla. Kun on saanut leivän ja viinin, voi lähteä omalle paikalleen ja jättää pikarin sille varatulle paikalle. Suntio toimii oppaana ehtoolliskäytänteessä. Ohjeet annetaan vielä erikseen ennen ehtoollista.

Kolehti kerätään pitkävartisella haavilla.

Kinkeripiirien jumalanpalvelusryhmät jäävät toistaiseksi pois avustamistehtävistä.

Jumalanpalvelukset pyritään piispojen ohjeiden mukaisesti pitämään lyhempänä ja siten myös virsien käyttöä vähennetään.

Ota oma virsikirja mukaan tai vaihtoehtoisesti voit käyttää puhelinsovellusta.

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on Perhon kirkossa 90 henkeä.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot.

Rippikoulu

Rippikoululeiri pidetään Aittaniemessä Vetelissä koronaohjeiden mukaan. Leirille ei voi tulla vieraita eli leiri on suljettu leiri.

Päiväleiri pidetään seurakuntatalolla koronaohjeiden mukaan.

Varhaisnuortenleiri

Varhaisnuorten leiri heinäkuussa Koirasalmessa järjestetään koronaohjeiden mukaan. Leiri on suljettu leiri.